Wie durft? Heerlijk Oosters bijgerecht: 'Zoetzure salade met taugé en komkommer'. Te vinden op http://www.ah.nl/kookschrift
Onze VWA (Voedsel en Waren Autoriteit) heeft alweer gemeld dat ze geen onderzoek zal gaan doen. Nee waarom zou je? De autoriteit vindt het niet nodig om na te gaan of de Duitse teler dezelfde toeleveranciers als Nederlandse telers heeft. "Wat ons betreft is de situatie niet veranderd", aldus de woordvoerder. Dat standpunt van de VWA kennen we. Vooral van het standpunt uitgaan dat we helemaal niets hoeven te testen. En als het dan echt moet, testen we gewoon maar bij maximaal één bedrijf. Als er daar niks aan de hand is (of als de werknemers daar zeggen dat er niks aan de hand is) dan is heel Nederland veilig. Logisch toch?! Wij zijn toch de autoriteit?
Maar goed, vandaag staat het volgende hopelijk op het menu in de kantine van de VWA: 'Zoetzure salade met taugé en komkommer'
![]() |
Taugé en komkommer |
* 3 rode lomboks of 2 theel. sambal,
* stukje trassi
* 1 tl djahé,
* 1 teentje knoflook,
* ¼ komkommer,
* ½ kopje heel fijngesneden selderie
* ½ eetl. ketjap,
* ¼ kopje azijn.
Was de lomboks en hak ze heel fijn. Pel de knoflook en hak hem heel fijn. Was de komkommer en snijd hem in hele dunne schijfjes. Was de taugé en verwijder zoveel mogelijk de groene schilletjes en bruine staartjes en laat ze goed uitlekken. Prak de trassi heel fijn. Doe de taugé in een diepe schaal en doe de stukjes komkommer er op. Meng de azijn met de ketjap en de lomboks, of de sambal, de trassi, de djahé, de knoflook en de selderij. Doe dit mengsel over de taugé en komkommer. Meng het geheel goed door elkaar en laat rustig uitlekken Serveer bij witte rijst met een vleesgerecht of kip.
0 comments:
Post a Comment