Afvallen om te blijven leven. Dikke kinderen kunnen levensgevaarlijk dik zijn.

Afvallen om te blijven leven. Het kinkt heel hard, maar het is nodig omdat sommige ouders het zover laten komen met hun kinderen. Zo worden zo dik dat ze zouden kunnen overlijden aan hun dikte.

Maar liefst 12.000 Nederlandse kinderen zijn zo dik, dat ze dreigen te bezwijken aan hun eigen gewicht. Dat komt door een combinatie van te veel eten en te weinig bewegen. En natuurlijk zijn er gevallen dat het komt door een ziekte of genetische aanleg. Maar in de meeste gevallen komt het door het gedrag. En daar ligt een belangrijke taak voor de ouders. Die zien wat kun kinderen doen en eten. Die zien kun kinderen dik worden. Als ze dat gewoon laten gebeuren zijn zij op zijn minst medeverantwoordelijk voor de slechte gezondheid van hun kroost en helaas in sommige gevallen zelfs voor hun dood.

Gelukkig gaan de meeste niet direct dood. Maar ze zullen een grote kans hebben op een vervroegde dood in hun verdere leven. Extreem dikke kinderen lopen een verhoogd risico op gezondheidsproblemen zoals diabetes van het type 2, ook wel ouderdomssuikerziekte genoemd. "Dat is ernstig. Diabetes is een ziekte die gepaard gaat met heel veel ernstige complicaties, zoals nierziektes, neurologische afwijkingen, hart en vaatziekten, blindheid, voetamputaties".

Afvallen zal moeilijk gaan. Maar afvallen is wel belangrijk. Op tijd beginnen met het in de gaten houden van het eetpatroon en beweegpatroon van kinderen is dus erg belangrijk. Dan kun je vaak voorkomen dat kinderen gaan leiden aan overgewicht. Dat is vooral belangrijk om te voorkomen om op die manier te voorkomen dat het slecht gaat met de fysieke gezondheid van een kind. Verder is er natuurlijk ook de mentale gezondheid. Dikke kinderen hebben vaak een vervelend beeld van zichzelf en dat wordt vaak nog verder versterkt door gepest van andere kinderen.

Ouders let op je kinderen. Red je kinderen! Volgens een van de commentaren zijn mijn ouders 30 jaar te laat ;-)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment